2023 poteší fanúšikov ponurých príbehov

2023 poteší fanúšikov ponurých príbehov

Read Time:1 Minute, 18 Second

Po Prekliatej zbierke bude naše vydavateľstvo pokračovať s temnejšími príbehmi aj v roku 2023. V tejto chvíli naša redakcia pracuje na dvoch knihách, ktoré vyjdú v tom najvhodnejšom období – na Halloween.

Prvá z kníh, ktorá je práve vo fáze editovania (resp. beta-readingu), je od spisovateľa Lukáša Poláka a vyjde pod názvom Pahltné. Lukáš v roku 2022 na seba upozornil svojou prvotinou Kriaky, ktorú si vydal vo vlastnej réžii. Jeho druhá kniha už vyjde pod hlavičkou vydavateľstva Príbeh. Pôvodne bola naplánovaná na leto, aby ste si mohli týmto napínavým príbehom spríjemniť noci, kedy sa kvôli horúčavám ťažko spí, ale Lukáš navrhol, aby sa vydanie posunulo na jeseň, keďže na Halloween už je naplánované vydanie a krst druhej knihy z edičného plánu, ktorú napísal Lukášov dobrý kamarát, Radoslav Kozák.

Druhú knihu teda dodal šéfredaktor časopisu Cháron osobne a už jej názov naznačí, že pôjde o krátke poviedky, ktoré rozhodne nebudú patriť do kategórie šťastných a pokojných – jej názov bude 13 balád pre Lucifera. Podobne ako Pahltné, aj tento rukopis momentálne prechádza editáciou a už teraz môžeme prezradiť, že sa bude čítať veľmi dobre. Knihy budú krstené spoločne. Ak ste fanúšikmi hororu a chcete sa oboznámiť so slovenskou hororovou tvorbou, určite neprehliadnite časopis Cháron. Možno vás inšpiruje k napísaniu vlastných príbehov.

V priebehu roka sa bude nahrávať aj audioverzia Kriakov, plánujeme pravidelné spisovateľské workshopy a určite postupne pribudnú ďalšie zaujímavé novinky a knihy, takže sledujte náš Blog a sociálne siete.

Ilustračné foto: Akira

Baška Rothová

About Post Author

Baška Rothová

Čítanie kníh a písanie príbehov nie sú moja záľuba, ale neoddeliteľná súčasť života. Síce som sa ako dieťa hrala na učiteľku, chcela som byť pilotkou stíhačky aj grafičkou, ale nakoniec sa vraciam k tomu, na čo som sa hrávala ešte ako malá škôlkarka - že píšem rozprávky a príbehy. Začalo to príbehom o trpaslíkovi, ktorý som "napísala" vlnovkami, pretože som ešte nevedela písať, a pokračuje dodnes s každou pribúdajúcou stránkou. Čítanie je ako sledovať krásny prúd mágie. Písanie - to je tvorivá mágia sama.