Read Time:1 Minute, 32 Second

30.11. sa na Žilinskej univerzite pod vedením Fakulty humanitných vied, konkrétne Katedry mediamatiky a kultúrneho dedičstva, uskutočnilo podujatie MedART 2.0 Retrospektívna budúcnosť – a naše vydavateľstvo Príbeh sa ho zúčastnilo tiež, reprezentované trojčlenným tímom, ktorý tvorili zaklatateľ vydavateľstva a autor Stanislav Damon Vereš, dabingová herečka Andrea „DreaNa“ Žalobínová a jazyková redaktorka a autorka Barbora Röthová.

Podujatie dalo možnosť šikovným a kreatívnym študentom predstaviť svoju prácu a mimoškolské aktivity – prezentáciu mal napríklad Michal Muskolay, ktorý sa už prakticky profesionálne venuje popri štúdiu foteniu a natáčaniu videoklipov pre produkčnú spoločnosť, a krstil sa aj študentský časopis Kontakt, na ktorom pracovala skupina prvákov bakalárskeho štúdia. Predstavili nielen rubriky časopisu a niektorých členov redakcie, ale spomenuli aj to, koľko práce obnáša vydanie časopisu s plnohodnotným obsahom a grafikou, čo, samozrejme, vo vydavateľstve dobre poznáme. Náš tím mal možnosť zhliadnuť práve tieto dve prezentácie, preto ich menovite spomíname, a treba povedať, že mali naozaj vysokú úroveň.

Naše vydavateľstvo dostalo ako externý hosť možnosť predstaviť aj vlastné aktivity. Počas necelej polhodinky sme študentom prezradili, na čom pracujeme a čo chystáme v priebehu roka 2023, a dostali aj pár tipov z praxe k tomu, ako vylepšiť svoje texty hlavne z jazykového hľadiska.

Veľmi nás teší, že sme spravili na Žilinskej univerzite dobrý dojem a takmer ihneď po podujatí sme dostali návrh na oficiálnu spoluprácu. Univerzitu navštevujú mnohí študenti, ktorí sa venujú písaniu príbehov, grafike alebo ďalším činnostiam potrebným v každom vydavateľstve. Tým z nich, ktorí majú záujem, môže vydavateľstvo Príbeh poskytnúť v blízkej budúcnosti možnosti na spoluprácu a vylepšenie si profesionálneho portfólia.

Touto cestou chceme Žilinskej univerzite poďakovať za pozvanie a dúfame, že sa naša vzájomná spolupráca v budúcnosti prehĺbi. Všetkým študentom želáme veľa úspechov pri šúdiu aj rozvíjaní svojich kreatívnych zručností.

Baška Rothová

About Post Author

Baška Rothová

Čítanie kníh a písanie príbehov nie sú moja záľuba, ale neoddeliteľná súčasť života. Síce som sa ako dieťa hrala na učiteľku, chcela som byť pilotkou stíhačky aj grafičkou, ale nakoniec sa vraciam k tomu, na čo som sa hrávala ešte ako malá škôlkarka - že píšem rozprávky a príbehy. Začalo to príbehom o trpaslíkovi, ktorý som "napísala" vlnovkami, pretože som ešte nevedela písať, a pokračuje dodnes s každou pribúdajúcou stránkou. Čítanie je ako sledovať krásny prúd mágie. Písanie - to je tvorivá mágia sama.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *